جرم کلاهبرداری

جرم کلاهبرداری : ازجرایمی که در سالهای اخیر به شدت رواج پیدا کرده و افراد بسیاری را چه در مقام خواهان و چه در مقام خوانده با خود درگیر کرده است جرم کلاهبرداری و عواقب کیفری این فعل مجرمانه می باشد .
در یک جمله اگر فردی با روش های غیر قانونی و استفاده و کمک گرفتن از ابزار به صورت متقلبانه و با اقداماتی همچون هک کردن حساب بانکی یا جاسوسی یا جعل عنوان و نسبت دادن شغل هایی دولتی و یا مهم به خود و با وعده های دروغین اموال و دارایی شما را اخذ کند این فرد مجرم و جرم کلاهبرداری محقق شده است ، مجازات کلاهبرداری شامل مجازات بسیار سنگین و پشیمان کننده ای است که در این زمینه تصویب شده است .

دستگاه قضا نیز سازوکار ویژه ای برای مقابله با جرم کلاهبرداری در نظر گرفته و عملی می کند.به همه افرادی که از طریق کلاهبرداری اینترنتی یا غیر اینترنتی اموال خود را از دست داده و دچار زیان شده اند این وعده را داده تا با متقالبان به سخت ترین شکل ممکن برخورد خواهد کرد.
کلاهبرداری اینترنتی نیز در سالهای اخیر به شدت رواج پیدا کرده که لزوم کسب اطلاعات کافی در این زمینه به خصوص در زمینه کلاهبرداری اینترنتی می تواند شما را در برخورد با چنین پدیده ای کمک کند.

بدیهی و مبرهم است که استفاده و کمک گرفتن از وکیل کلاهبردی که علاوه بر دانش ، تجربه لازم برای پیگیری چنین پرونده هایی را دارد، می تواند در نحوه رسیدگی و در نهایت نتیجه پرونده و بازگشت سرمایه از دست رفته شما بسیار تاثیر گذار و کمک کننده باشد.

اثبات جرم کلاهبرداری

شاید مهمترین و اصلی ترین مرحله یک دعوی حقوقی اثبات وقوع جرم باشد، برای اثبات جرم کلاهبرداری شاخصه هایی تعین شده که تنها در صورت اثبات آنها جرم کلاهبرداری محقق شده و مجازات برای فرد اعمال می شود .

جرم کلاهبرداری

شاخصه های اثبات کلاهبرداری:

  1. ابتداعاً باید غیرقانونی بودن و مجرمانه بودن فعل توسط وکیل کیفری اثبات شود و راه آن مراجعه به قانون مجازات اسلامی است . اگر این عمل از سوی قانون جرم شناخته شده و مجازات در نظر گرفته شده باشد پس شاخصه اول یعتی اثبات مجرمانه بودن فعل تحقق پیدا کرده است
  2. شاخصه دوم ، اثبات استفاده از روش های متقلبانه و غیرقانونی برای به دست آوردن سرمایه و اخذ اموال مردم می باشد. یعنی فرد با عناوین جعلی و یا با معرفی خود به عنوان فردی بانفوذ در بخش های مهم مثلا قضایی یا دولتی اقدام به اخذ پول کرده باشد یا با وعده هایی دروغین از مردم پول گرفته باشد مثلا با وعده ساخت مسکن درفلان منطقه پول هایی را از مردم اخذ کرده باشد.
  3. سومین و مهمترین شاخصه ، وجود سؤنیت در فرد متهم است . فرد متشاکی باید وجود سؤنیت در متهم را اثبات نماید. این مورد در اعمال میزان مجازات بسیار تاثیر گذار است. سو نیت یعنی آگاهی متهم از مجرمانه بودن فعل و تاکید بر انجام چنین عمل مجرمانه که باید اثبات شود زیرا در بسیاری از موارد متهم تنها نقش واسطه را بازی کرده و اصلا در جریان جرم صورت گرفته نیست بلکه خود قربانی می باشد .
    در چنین شرایطی متهم باید در مقام دفاع از اتهام و رفع اتهام برآید و عدم وجود سؤنیت را اثبات کند.

دفاع از اتهام کلاهبرداری:

در مقاله مذکور به وظیفه متهم مبنی بر اثبات عدم وجود سونیت اشاره کردیم . شخص متهم باید در دفاع از اتهام کلاهبردی ابتداعاً مجرمانه نبودن فعل را ثابت نمایید که کاری است بس دشوار در مورد دوم باید عدم استفاده از روش های متقلبانه برای سود جویی از مردم را اثبات نماید یعنی ثابت کند که از غیر قانونی بودن این روش و همچنین متقلبانه بودن آن اطلاعی نداشته سپس به مهترین راه برای دفاع از این اتهام می رسیم و آن عدم سؤنیت در متهم می باشد یعنی متهم از مجرمانه بودن فعل ، اهداف شوم رؤسای و شرکای خود برای اطلاعی نداشته است و این همان عدم سئونیت است.

همانطور که ملاحظه فرمودید رفع اتهام کاری است بس دشوار که ضمن نیازمندی به دانش تخصصی به تجربه بسیار نیز نیازمند است پس ترکیب این دو تنها در وکیل خبره وجود دارد. ریسک نکنید حتما از طریق شماره 44386581-021 با وکلای دادگستری ارتباط بگیرید.

یک نکته خارق العاده در کلاهبرداری

از تمامی مطالب مذکور چنین برداشت می شود ؛ همانطور که دفاع از این اتهام سنگین و دشوار است اثبات جرم کلاهبرداری نیز بسی سخت و پیجده است .
برای ثابت کردن وقوع این جرم می بایست تمامی شرایط و شاخصه ها اعم از مجرمانه بودن فعل ، استفاده از روش های متقلبانه و از همه مهمتر سؤنیت اثبات شود پس اگر حتی یکی از این شاخصه ها را نتوان اثبات نمود نمی توان فرد را مجازات نمود زیرا جرمی اثبات نشده است.

برخی ناخواسته وارد دعوای کلاهبرداری می شود!!

دربسیاری از موارد مشاهده شده است که افراد به عنوان نماینده یا وکیل شرکت شروع به جمع آوری سرمایه از مردم می کنند با این وعده که قرار است سرمایه های آنها دو برابر شود اما در اصل هیچ اطلاعی از جرمی که قرار است انجام شوند ندارد پس عنصر قانونی و روانی جرم تحقق پیدا نمی کند و فرد سونیت نداشته است و آگاهی از جرم صورت گرفته ندارد بنابراین نمی توان چنین افرادی را که به عنوان نماینده و یا وکیل یک شرکت شروع به اخذ مال از مردم می کنند در حالی که فقط یک واسطه بوده و از بطن ماجرا و جرم صورت گرفته هیچ اطلاعی ندارند ، کلاهبردار نامید . مشاهده می کنید که شاخصه و عنصر سوم یعنی سؤنیت چه میزان مهم و تعیین کننده است .

برای شکایت از کلاهبردار کجا باید برویم ؟

مهمترین اقدام برای شکایت کلاهبرداری مراجعه به مرجع قضایی درست یا صالح برای تنظیم شکوائیه و رسیدگی به دعوی است .
برای شروع دعوی و شکایت باید به محل وقع جرم یا محلی که کلاهبرداری در آنجا اتفاق افتاده مراجعه کرد یعنی اگر شاکی در تبریز باشد و متهم در اصفهان باشد و جرم در شیراز اتفاق افتاده باشد شاکی باید به شیراز رفته و در دادسرای شیراز اقامه دعوا کند.

تماس با متخصص دعاوی کلاهبرداری

قطعا پس از مطالعه این مقاله به پیچیدگی و چالش های چنین دعاوی پی بردهاید لزوم داشتن دانش حقوقی بسیار و تجربه فراوان تنها را اثبات جرم کلاهبرداری و یا دفاع از این اتهام و رهایی از مجازات آن است که ترکیب این دو یعنی تجربه و دانش تنها در وکیل مختصص کلاهبرداری وجود دارد؛ از طریق شماره 44386581-021 مشاوره حقوقی تلفنی رایگان دریافت نمایبد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *