جرایم مالیاتی
جرایم مالیاتی: بر اساس قوانین مالیاتی کشور، جرایم مالیاتی مواردی هستند که به دلیل عدم انجام تکالیف مالیاتی و یا انجام تکالیف مالیاتی بعد از مهلت قانونی به مودیان تعلق می گیرند و بر اساس نوع تخلف صورت گرفته، انواع و نرخ های متفاوتی دارند.
در اصلاحیه قانون مالیاتهای مستقیم، در ماده 274 هفت مصداق برای جرم مالیاتی احصا شده است، به موجب این قانون هر فردی هر یک از این هفت مورد انجام دهد ، مرتکب جرم مالیاتی شده و مجازات می شود.
این جرایم عبارتند از:
فهرست مطالب
تنظیم دفاتر، اسناد و مدارک خلاف واقع و استناد به آن
اختفای فعالیت اقتصادی و کتمان درآمد حاصل از آن
ممانعت از دسترسی ماموران مالیاتی به اطلاعات مالیاتی و اقتصادی
ممانعت از دسترسی ماموران مالیاتی به اطلاعات مالیاتی و اقتصادی خود یا اشخاص ثالث در اجرای ماده 181 قانون مالیاتهای مستقیم و امتناع از انجام تکالیف قانون مبنی بر ارسال اطلاعات مالی، موضوع مواد 169 و 169 مکرر به سازمان امور مالیاتی کشور و واردن کردن زیان به دولت با این اقدام
عدم انجام تکالیف قانونی مربوط به مالیاتهای مستقیم و مالیات بر ارزش افزوده در رابطه با وصول یا کسر مالیات مؤدیان دیگر و ایصال آن به سازمان امور مالیاتی در مواد قانونی تعیین شده.
تنظیم معاملات و قراردادهای خود به نام دیگران یا معاملات و قراردادهای مؤدیان دیگر به نهام خود بر خلاف واقع.
خودداری از انجام تکالیف قانونی در خصوص تنظیم و تسلیم اظهارنامه مالیاتی حاوی اطلاعات درآمدی و هزینهای در سه سال متوالی
استفاده از کارت بازرگانی اشخاص دیگر به منظور فرار مالیاتی
مجازات مجرمان مالیاتی
مرتکبان جرائم مالیاتی، مسئول پرداخت اصل مالیات و جریمه های متعلق قانونی وصول نشده و ضرر و زیان وارده به دولت با تشخیص قاضی هستند و مالیات و جریمه های متعلقه قانونی به تشخیص سازمان امور مالیاتی کشور تعیین می شود.
علاوه بر آن مرتکبان این جرم به مجازات درجه 6 از ماده ی 19 قانون مجازات اسلامی محکوم می شوند.
مجازات ها:
حبس بیش از شش ماه تا دو سال
جزای نقدی بیش از 20 میلیون ریال تا 80 میلیون ریال
محرومیت از حقوق اجتماعی بیش از شش ماه تا پنج سال
ممنوعیت از یک یا چند فعالیت شغلی یا اجتماعی برای اشخاص حقوقی حداکثر تا مدت پنج سال
اگر مرتکب جرایم مالیاتی شخص حقوقی باشد ، در این صورت به مجازات ممنوعیت از یک یا چند فعالیت شغلی یا ممنوعیت از اصدار برخی از اسناد تجاری محکوم میشود.
شایان ذکر است مسئولیت کیفری شخص حقوقی مانع از مسئولیت کیفری شخص حقیقی مرتکب جرم نیست.
عاملان جرایم مالیاتی ممکن است به محرومیتهای مندرج در قانون ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساد مصوب هفتم آبان 1390 مجمع تشخیص مصلحت نظام و قانون تمدید آن مصوب سال 1394 محکوم شوند.
مجازات معاونت در ارتکاب جرائم مالیاتی
چنانچه هر یک از حسابداران، حسابرسان و همچنین موسسات حسابرسی ، مأموران مالیاتی و کارکنان بانک ها و موسسات مالی و اعتباری در ارتکاب جرم مالیاتی معاونت نمایند و یا تخلفات صورت گرفته را گزارش نکنند، به حداقل مجازات مباشر جرم محکوم می شوند و مجازات معاونت سایر اشخاص طبق قانون مجازات اسلامی تعیین می شود.
برای جلوگیری از بروز بسیاری از مشکلات مالیاتی و تحمل پرداخت مبالغ سنگین مالیات ، بهترین راهکار مشاوره با وکیل امور مالیاتی آگاه و با تجربه است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.