تخلیه فوری ملک به چه معناست

تخلیه فوری ملک به چه معناست؟ صاحبان املاک معمولا ملک خود را به مستاجران اجاره می دهند، حال اگر به هر دلیلی صاحب ملک قصد تخلیه فوری ملک خودرا داشته باشد می تواند با استفاده از روش های قانونی این کار را انجام دهد. تخلیه ملک به این معناست که مستاجر موظف می شود خانه یا ملک تجاری را تخلیه کرده و از آن جا برود‌. برای این کار صاحب ملک می بایست به شورای حل اختلاف مراجعه کرده و از قاضی بخواهد که دستور تخلیه ملک را صادر نماید.

البته توجه داشته باشید که این دستور به راحتی صادر نمی گردد و علاوه بر طی کردن مراحل قانونی، شرایط خاص خودش را نیز دارد. دستور تخلیه ملک در صورتی صادر می شود که شرایط قید شده در قوانین حقوقی ما مبنی بر تخلیه ملک لک وجود داشته باشد، در غیر این صورت صاحب ملک نمی تواند برای تخلیه آن اقدام کند. در ادامه شمارا با روش های تخلیه ملک و همچنین شرایط قانونی آن آشنا خواهیم کرد، با وکیل ملکی عدل جویان همراه باشید.

شرایط لازم برای صدور حکم تخلیه ملک چیست؟

همانطور که در بالا توضیح داده شد صدور این حکم به راحتی انجام نمی گیرد و حداقل باید یکی از شرایط زیر وجود داشته باشد:

انقضای مدت اجاره

در مقاله تخلیه فوری ملک به چه معناست باید بیان داشت که وقتی قرارداد یا همان اجاره نامه مابین مستاجر و صاحب ملک امضا می شود، مدت زمان انقضای این قرارداد نیز در آن ذکر خواهد شد، چنانچه مدت زمان قید شده در اجاره نامه به پایان برسد و منقضی شود، صاحب ملک می تواند برای گرفتن دستور تخلیه از دادگاه اقدام نماید.

عدم پراخت اجاره سه ماه با بیشتر

چنانچه مستاجر سه ماه یا بیشتر از این مدت اجاره خود را پرداخت نکرده باشد و از پرداخت آن امتناع کرده باشد، صاحب ملک این امکان را خواهد داشت که از دادگاه دستور تخلیه را دریافت کند.

استفاده نامشروع

چنانچه مستاجر در محیط ملک مرتکب اعمال نامشروعی شود و صاحب ملک از این موضوع اطلاع یابد، این امکان را خواهد داشت که حکم تخلیه فوری را از دادگاه دریافت نماید.

آسیب به ملک

چنانچه مستاجر در حین استفاده از ملک به آن آسیبی برساند، برای مثال گچ دیوار را کثیف نماید، به شیر آلات صدمه بزند و یا هر صدمه دیگری که توسط مستاجر به ملک وارد شود به صاحب ملک این اجازه را خواهد داد که از دادگاه دستور تخلیه را دریافت نماید. البته در این مورد دستور تخلیه به راحتی صادر نمی شود و دادگاه ناظری را برای برسی ملک خواهد فرستاد، چنانچه ناظر ملک را برسی کند و به دادگاه اثبات شود که ملک توسط مستاجر آسیب دیده است، حکم تخلیه فوری صادر خواهد شد.
مواردی که در بالا بیان شد جز مواردی هستند که به صاحب ملک این امکان را می دهند که دستور تخلیه فوری را دریافت کند.البته هرکدام باید به دادگاه اثبات شوند تا بتوان حکم تخلیه فوری را دریافت کرد. اما اگر تمام شرایط بالا موجود باشند نیز باز هم صاحب ملک باید روند قانونی این امر را طی کند. در ادامه شما را با روش تخلیه فوری ملک آشنا کرده ایم.

تخلیه فوری ملک

تخلیه فوری ملک چگونه امکان پذیر است؟

چنانچه حتی یکی از شرایط ذکر شده در بالا وجود داشت باشد، صاحب ملک می بایست به دادگاه مراجعه نماید و طی تهیه دادخواستی از دادگاه بخواهد که دستور تخلیه فوری ملک را صادر کند. همچنین صاحب ملک موظف است دلیل این تخلیه را نیز به طور کامل به دادگاه توضیح دهد و در صورت دارا بودن شرایط دادگاه حکم تخلیه فوری ملک را صادر خواهد کرد. پس از صدور این حکم به مستاجر مدت بیست روز زمان داده می شود تا از خود دفاع کند و یا به حکم صادر شده از طرف دادگاه اعتراض نماید. چنانچه فرد اعتراضی نکند دادگاه اجرائیه حکم را صادر و حکم در روند اجرا قرار خواهد گرفت. از زمانی که اجراییه صادر شود دادگاه به مستاجر ده روز مهلت می دهد تا اعتراض کند، چنانچه مستاجر اعتراض نکند و یا اعتراض او موجه نباشد حکم اجرا خواهد شد.

اگر پس از صدور حکم تخلیه مستاجر ملک را تخلیه نکند تکلیف چیست؟

چنانچه پس از صدور حکم تخلیه، مستاجر حکم را اجرا نکند و از تخلیه ملک امتناع نماید دادگاه از نیروی خود کمک گرفته و تخلیه ملک به صورت اجباری انجام می گیرد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *