مشاوره حقوقی الزام به اخذ پروانه پایان کار

مشاوره حقوقی الزام به اخذ پروانه پایان کار: در خصوص مشاوره حقوقی  الزام به اخذ  پروانه پایان کار در ابتدا لازم است به معرفی اجمالی آن بپردازیم:اخذ پروانه پایان کار یکی از الزامات اصلی تنظیم و انتقال اسناد رسمی است.

در پروانه پایان کار نوع کاربری املاک به شکل رسمی مشخص می شود که امر تنظیم سند رسمی املاک را میسر خواهد نمود. باید افزود که با اخذ پروانه پایان کار می توان نسبت به اخذ صورت مجلس تفکیکی از اداره ثبت محل مورد وقوع ملک اقدام کرد.

بعد از پایان مراحل ساخت و ساز ملک مالک می تواند تقاضای صدور پروانه پایان کار را از شهرداری داشته باشد.

باید در مشاوره حقوقی الزام به اخذ پایان کار بیان داشت این تقاضا از شهرداری نیازمند طی فرآیند و مراحلی می باشد:

۱- در صورتی که ملک مورد نظر نوساز باشد مالک آن ملزم به پرداخت عوارض نوسازی شهری خواهد بود.

۲- در این مرحله مالک باید از شهرداری برای ثبت شماره تقاضای خود دستور اخذ پروانه را از وی بخواهد.

۳- بعد از ثبت تقاضای ثبت در شهرداری به ترتیب زمان بازدید فنی و میدانی کارشناس فنی سازمان نظام مهندسی و کارشناس شهرداری از ملک، تعیین خواهد شد.

مراحل اخذ پروانه پایان کار

بعد از گذشت این مراحل گزارشی از عملیات اجرایی ساختمان مورد نظر برای شهرداری توسط مهندس ناظر جهت صدور پروانه تنظیم و ارسال خواهد شد. بعد از طی شدن موفقیت آمیز این مراحل است که شهرداری اقدامات لازم برای صدور پروانه پایان کار را انجام خواهد.

در اینجا اگر ملک خلافی نداشته باشد پروانه صادر خواهد شد.

در غیر این صورت کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری تشکیل جلسه خواهد داد. در این جلسه در مورد ملک مورد نظر تصمیم گیری خواهد شد و حکمی بابت جریمه مالک برای تخطی از قانون شهرداری و داشتن خلافی صادر خواهد شد.

در صورت پرداخت جریمه مشکلی دیگر برای صدور پروانه پایان کار نخواهد بود. اما در صورت عدم پرداخت در مهلت ده روزه ی آن کمیسیون جلسه ی تجدید نظر را تشکیل خواهد داد و در آن به قلع و قمع بنا و ملک رای خواهد داد.

مشاوره حقوقی الزام به اخذ پروانه پایان کار

لازم به ذکر است که مرجع صالح اعتراض به آرا قطعی صادره در کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری دیوان عدالت اداری است و در آنجاست که به این امر و صدور دوباره احکام اقدام می شود.

اما در این میان اگر دیوان عدالت هم رای کمیسیون تجدید نظر را تایید کند مالک فقط ۲ ماه فرصت دارد تا به قلع بنا اقدام کند و اگر بعد از دو ماه نسبت به قلع و قمع ساختمان اقدام نکند، شهرداری خود اقدام به تخریب بنا می کند و هزینه عملیات را از مالک مطالبه خواهد داشت.

نکاتی در اخذ پایان کار

* نکته) خرید و فروش املاکی که پروانه پایان کار ندارند مجاز است. اما انتقال مالکیت آنها به شکل رسمی در دفترخانه منوط به اخذ پروانه از شهرداری محل وقوع ملک می باشد. در کنار این مورد برای ثبت رسمی ملک در دفترخانه و انتقال مالکیت نیاز به استعلام از دارایی، اداره ثبت و شهرداری نیر خواهیم داشت.

گذشته از این موارد فروشنده می بایست مهلتی را برای تنظیم سند و پایان کار تعیین نماید که اگر در مهلت تعیین شده پایان کار اخذ نشد، ضرر و زیان ناشی از تاخیر در اجرای تعهد قابل مطالبه باشد.

در این شرایط است که مالک می تواند فروشنده مال یا سازنده ملک یا به عبارتی همان کسی که ملزم به اخذ پروانه است به دادگاه حقوقی و عمومی حوزه ی قضایی مورد وقوع ملک با موضوع الزام به اخذ پروانه پایان کار برای انتقال قطعی مالکیت ملک و ثبت رسمی آن طرح دادخواست کند.

بعد از صدور رای به الزام، دادگاه در صورت امتناع سازنده یا فروشنده به دریافت پروانه پایان کار از شهرداری، ممتنع از اجرای حکم را ملزم به پرداخت هزینه های پایان کار و اقدامات لازم در این خصوص را به عمل خواهد آورد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *