ابطال تقسیم نامه ارث
ابطال تقسیم نامه ارث: در بعضی از خانواده ها پیش می آید که وراث بعد از فوت متوفی بر سر اموال متوفی با یکدیگر تفاهم می کنند و اموال متوفی را در میان خود به وسیله خودشان تقسیم میکنند. ولی با این حال ممکن است بین وراث بعد از تقسیم ارث اختلافی حاصل شود و یکی از آنان به نحوه تقسیم ارث اعتراض داشته باشد و بر علیه وراث دیگر اقامه دعوا کند.
بطلان تقسیم نامه ارث
فهرست مطالب
چنان چه تقسیم ارث فی مابین وراث توسط خود وراث انجام شود و سپس آشکار شود که تقسیم اموال متوفی بین وراث نادرست بوده و طبق قواعد و اصول حقوقی انجام نشده ، بعد از درخواست یکی از وراث برعدم رعایت اصول و قواعد حقوقی در تقسیم ارث همچنین به دنبال آن بعد از اثبات عدم رعایت اصول و قواعد حقوقی در تقسیم ارث با کمک وکیل تقسیم ترکه در محضر دادگاه چنین تقسیم نامه غلطی، باطل خواهد بود.
همچنین ممکن است یکی از وراث طی تقسیم ارث مالی و یا کالایی به او به ارث برسد. اما بعدها متوجه شود که این مال و یا این کالا دارای عیب و ایراد می باشد. درنهایت با اثبات این نکته که عیب کالا مربوط به زمان تحویل آن به وارث بوده و خود وارث نیز در زمان قبض و تصرف در مال و کالا از عیب آن خبر نداشته و نسبت به عیب مال به ارث رسیده جاهل بوده می تواند تقاضای ابطال تقسیم نامه ارث را نماید.
ابطال تقسیم نامه ارث
بیشترین دعوای مشاوره حقوقی ارث مربوط به ابطال تقسیم نامه ارث مربوط به دعاوی ملکی می باشد که ممکن است ملکی از طریق وصیت نامه و یا ارث به وراث به صورت مشاعی تقسیم شده باشد. ولی بعد از گذشت مدتی بین وراث در اداره کردن و یا استفاده کردن و یا تعمیرات منزل و استیفای از منزل و تصرف در آن اختلاف حاصل شود. در چنین حالتی با مراجعه به دادگاه و سپردن کار به دست کارشناسان ملک و زمین این اختلاف ها حل می شود و زمین و ملک هرقدر وسیع هم باشد و وراثت هر تعداد که باشند، این کارشناسان توانایی اینکه این مال مشاعی را به مال افراز تبدیل نماید را دارند.
بنابراین چنین مال مشاعی که از طریق ارث به وراث رسیده در صورت اختلاف دراستیفا و تصرف آن، از طریق کارشناسان می تواند تبدیل به ملک افراز شده و هرکدام از وراث به نسبت سهم خود مالک قسمتی از این مال مشاعی به ارث رسیده باشند و سهم هر یک از وراث از این مال مشاع جدا و متمایز می گردد و برای این منظور باید تقسیم نامه ارث گذشته باطل شود.
روند رسیدگی
چنانچه یکی از وراث متوفی نسبت به نحوه تقسیم ترکه اعتراض داشته باشد، باید دادخواستی را با عنوان ابطال تقسیم نامه ارث در دفاتر خدمات قضایی به ثبت برساند و تنظیم نمایند.
بعد از تعیین وقت رسیدگی و تشکیل دادگاه خواهان باید مدارک و بینه خود را که لازمه ابطال تقسیم نامه می باشد را به دادگاه تحویل دهد. دادگاه بعد از بررسی و تحقیقات لازم اقدام به صدور حکم ابطال تقسیم نامه ارث خواهد کرد بعد از صدور حکم به ابطال تقسیم نامه ارث سند جدیدی به حکم دادگاه برای طرفین دعوا صادر خواهد شد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.