آثار حقوقی هبه

آثار حقوقی هبه :

  • آیا در مورد هبه چیزی می دانید؟
  • آیا با آثار حقوقی هبه آشنایی دارید؟
  • آیا می دانید که امروزه هدیه دادن و یا هدیه گرفتن دارای آثار حقوقی مختلفی می باشد؟

لذا ما در این متن قصد داریم تا راجع به این نکات اطلاعاتی به شما ارائه دهیم در ادامه با وکیل حقوقی عدل جویان همراه باشید…

امروزه در بین تمامی کشورها و ملل های مختلف دنیا، هدیه دادن و هدیه گرفتن از افراد، امری بسیار پسندیده می باشد. معمولاً این سنت در میان همه افراد موجود می باشد. توجه داشته باشید که یک هدیه نمونه های مختلفی را دارد. در بعضی از اوقات ممکن است هدیه مالی باشد و در بعضی از اوقات نیز می ‌تواند غیر مالی باشد.

اما توجه داشته باشید که از همین موضوع ساده ‌ای که افراد به یکدیگر هدیه می دهند و یا هدیه می‌ گیرند، نباید به آسانی گذشت و دارای اثرات حقوقی می باشد. همانطور که گفته شد ما در این متن قصد داریم تا آثار حقوقی هبه را برای شما عنوان نماییم. چنانچه اطلاعات کافی در مورد آثار حقوقی هبه نمی دانید، متن ما را تا پایان همراهی نمایید.

هبه چیست ؟

درمورد هبه باید گفت هر زمانی که فردی، یک هدیه را به فردی بدهد و در اعزای آن پولی را دریافت نکند، هبه صورت گرفته شده است. در واقع هبه عقدی می باشد که به موجب آن هدیه دهنده و یا هدیه گیرنده مالی را برای کالا دریافت نمی ‌کنند.

توجه داشته باشید که این امر، امر ساده و سهل انگارانه ای نمی باشد. لذا فردی که هبه کننده می باشد، باید دارای سلامت عقلی و روانی بوده و اهلیت کافی برای دادن آن مال را به عنوان هبه کننده داشته باشد.

آثار حقوقی هبه

حال سوال پیش می آید که آیا کسی که هبه کننده است، می تواند به کسی که هبه گیرنده است، شرط کند که در پایان مالی را به او بدهد؟

در این مورد می توان گفت که بله؛ این شرط ممکن است وجود داشته باشد و بین طرفین قراردادی عقد شود که پس از دادن فلان مال، فلان کار از طرف هبه گیرنده برای هبه کننده صورت بگیرد.

در چه مواردی می توان برای رجوع هبه اقدام کرد؟

یکی از نکاتی که در مورد آثار حقوقی عنوان می ‌شود آن است که در چه شرایطی می ‌توان نسبت به رجوع اقدام نمود؟

در این مورد می توان گفت که چهار مورد برای رجوع آن شرایط را غیر قابل روجوع می نماید. چنانچه فردی که هبه کننده می باشد، اولاد، مادر و پدر هبه گیرنده باشند شرایط غیر قابل رجوع است. در حالتی که به صورت معوض (یعنی هم هدیه داده شود و هم هدیه گرفته شود) باز هم شرایط برای رجوع امکان پذیر نیست.

در شرایطی دیگر هبه از تملک فرد هبه دهنده خارج شده باشد هبه باز هم غیر اقبل بازگشت است. در حالت چهارم در صورتی که در شکل و یا اصل هبه تغییری حاصل شده باشد این هبه غیر قابل رجوه می باشد.

این نکات نکاتی می باشند که هبه را غیر قابل رجوع می‌ کنند. امادر صورتی که مال همان شکل قبلی را داشته باشد، می‌ تواند به هبه کننده بازگردد. همچنین اگر هبه کننده دارای شرایط عقلی درست نباشد، ممکن است که بتوان هبه را از هبه گیرنده پس گرفت.

با توجه به اینکه صدقه یک هبه محسوب می‌ شود، این سوالات موجود است که آیا می توان صدقه را بازگرداند؟ در این مورد می توان گفت که صدقه ای که به فقرا داده شده است، غیر قابل رجوع می باشد و برگرداندن آن امکان پذیر نمی باشد.

تفاوتی که بین هبه اموال و هبه دیون موجود است

در مورد هبه اموال و هبه دیون شایبه های مختلفی موجود می باشد. بسیاری از افراد تصور می ‌کنند که هبه اموال با هبه دیون یکسان است.

در این میان باید گفت که هبه دیون به هبه ای گفته می شود که در آن فردی به فردی دیگر طلب کار می باشد و در واقع هبه خود را به شخص طلبکار می ‌دهد. در اینجا ممکن است فردی که طلبکار است، طلب خود را ببخشد.

در بعضی از اوقات افراد برای بخشیده شدن هبه خود، نمی ‌دانند که آیا می ‌توان هبه دیون را به مانند هبه اموال و بدون اطلاعات شخص بر خود ببخشند؟ در این مورد می توان گفت که در هبه اموال افراد می ‌توانند که این حق را بر خود ببخشند و به او هبه گیرنده نگویند. اما در هبه دیون فرد از بخشیده شدن هبه باید راضی باشد.

مشاوره حقوقی عدل جویان

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *